Aktiviteter

Det erbjuds en mängd olika och spännande aktiviteter på Islay.
Många som besöker ön har sitt sikte inställt på att besöka whiskydestillerier och delta i olika aktiviteter som erbjuds där, men det finns mycket mer att fylla dagarna med.
Vad sägs om båtturer, vandring, golfrunda, jakt, fiske mm?

Islay Ales

Donald MacKenzie och Mackay Smith är ägare till Islay Ales Co Ltd, Islays enda bryggeri sedan 2004. De brygger kvalitetsöl tillsammans med de 9 världskända Islay Single Malt-destillerierna! På Islay har män och kvinnor förvandlat korn från åkrarna till öl och whisky i världsklass sedan vikingarnas tid. Islay Ales är stolta arvtagare till bryggalkemin!

Hemsida: https://www.islayales.com/

Islay Cycles

Islay ser annorlunda ut när du reser med cykel. Det finns tid att se hela panoraman och fånga de många vackra ljuseffekter vår atmosfär kastar på landskapet. Att ta en cykel är ett effektivt och trevligt sätt att besöka alla tre destillerierna nära Port Ellen; Laphroaig, Lagavulin och Ardbeg. Islay Cycles erbjuder: Kvalitetscyklar att hyra i ett sortiment som passar dina behov. Specialerbjudanden för familjer med små barn. Nya och återvunna cyklar till salu. Cykelreparationsservice, särskilt för de oväntade nödsituationerna.

Islay Natural History

Islay Natural History grundades 1984 och är den enda välgörenhetsorganisationen dedikerad till vilda djur och geologi på Islay. De strävar efter att uppmuntra observation och uppskattning av all Islays naturliga skönhet för lokalbefolkningen och besökare genom att tillhandahålla information och tolkning. Bli medlem för att höra om kommande evenemang , djurlivsskådespel och för att hjälpa till att stödja arbetet med att upprätthålla den ovärderliga historiken över Islays djurliv.

Islay Outdoors

Ingen är så bekant med Islays djurliv och geografi som Donald James MacPhee, född på Islay. Innan han startade sin egen guidningstjänst, tillbringade Donald James (DJ) fyrtio år som viltvaktare på Dunlossit Estate, Islay och de sista tjugo av dem som dess Head Keeper. Genom Islay Outdoors använder han denna kunskap för sina kunders räkning och bjuder på en oförglömlig utomhusupplevelse. Islay Outdoors kan erbjuda halva, hela eller en serie dagar. Vandringarna täcker alla delar av Islay, Jura & Colonsays vackra landskap från kulle, strand till hed.

Islay Sea-Adventures

Islay Sea-Adventures båtturer ger dig chansen att se det mest spektakulära djurlivet som Islays stränder har att erbjuda – sälar, tumlare och ett överflöd av sjöfåglar. Du kan till och med få syn på en havsörn eller en havsutter! De olika turerna inkluderar naturskådning runt Islay inklusive ett specialområde för bevarande och ett besök i världens tredje största bubbelpool i Corryvrechan. Fiske- och foderturer finns också tillgängliga.

Islay Wines

Islay Wines är den enda vingården på Skottlands västkust. Unika skotska frukt- och spannmålsviner producerade på vackra Isle of Islay. ”Ett fantastisk ställe med riktigt gott vin! Jag skulle nästan åka tillbaka till Islay bara för att köpa mer av detta fantastiska vin och för en pratstund.” skriver en besökare.

Isle of Islay Gin

Inspirationen till varumärket härrör från överflödet av växter och djur på Isle of Islay. Speciellt de vilda rådjuren som strövar omkring. Den vilda gorsen finns över hela ön, vacker i en gul blomning från februari och framåt. Ljungen blommar en gång om året under augusti och september. Hemsidan bjuder på drinktips och recept för kväll, sommar, semester och fest.

Kayak Wild Islay

Njut av några av de bästa vyerna på ön, från öde stränder, kristallklart vatten, avlägsna skär, djurliv i världsklass och till och med ett destilleri eller två! Vill du ha ett annorlunda äventyr? En guidad tur ut i naturen är ett utmärkt sätt att knyta an till vänner eller ha en minnesvärd tid med din familj. Välj mellan heldags- eller halvdagskajakturer eller terrängturer med fatbiking och valfri kombination, allt skräddarsytt efter dina behov och önskemål.

Mactaggart Leisure Centre

Mactaggart Leisure Centre är en fristående välgörenhetsorganisation som tillhandahåller tjänster och aktiviteter för de människor som bor i Islay  och Jura. Anläggningen har simbassäng, träningslokal, bastu, sportaffär, hårsalong, aktivitetsrum och tvättomat bland annat. Arrangerar aktiviteter för både barn och vuxna.  Utbildar bland annat livräddare och simlärare.

Museum of Islay Life

Museum of Islay Life är en skotsk välgörenhetsorganisation. Det leds av ett förtroenderåd som träffas regelbundet. Museet öppnade 1977 med det huvudsakliga syftet att bevara och visa föremål som representerar livet i Islay under de senaste 12 000 åren. Museet är inrymt i den tidigare Kilchoman Free Church och ligger i Port Charlotte. Det har en stor och fascinerande samling av föremål, böcker, fotografier och berättelser som alla illustrerar livet i Islay från förhistorisk tid till senare tid. Medlemskap i Museum of Islay Life är öppet för alla som är intresserade av att hjälpa museet i dess syfte att bevara och berätta historien om Islay. Medlemskap ger fritt inträde till museet. Alla inkomna prenumerationer går till driften av museet.

Spirited Soaps

Handgjorda tvålar med Whisky, gin och rom från Islay och Jura. Tillverkade av naturliga ingredienser och lämpliga för alla hudtyper, de har något för alla.

Läs mer om Spirited Soaps här.

 

The Gearach

Eleanor och Mark Piper erbjuder skotsk exklusiv jaktupplevelse på West Highland Island of Islay. Ägarna bor i skogsbruket sedan 2004 och gjort det möjligt att komma nära rådjur och fåglar. Grupper av alla storlekar kan få sina jaktaktiviteter skräddarsydda efter behov.

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 20 år för att besöka den.

Jag är under 20 år.