Boende

På Islay finns det många olika former av boenden för besökare. Man kan välja på hotell, B&B, vandrarhem, camping och att hyra ett hus eller lägenhet. Det man bör tänka på är att boka i god tid innan man planerar att åka dit. Vi har här listat de hotell som finns på ön och även en länk till deras hemsida så ni enkelt kan se lediga rum och boka.

Bowmore Hotel

Hotellet ligger centralt i Bowmore med några minuter promenad till destilleriet och butiker. Hotellet har rum i flera olika storlekar och familjerum finns tillgängliga. Hotellet har genomgående en säregen design med vackra trädetaljer. Här finns restaurant och välfylld bar.

Jamieson Street, PA43 7HL, Bowmore, Isle of Islay

Bridgend Hotel

Det här eleganta hotellet ligger i en byggnad från 1800-talet och är omgivet av träd längs A846 och 4,5 km från Bowmore Distillery och 12 km från Museum of Islay Life. De 11 ljusa, eleganta rummen har eget badrum, te och kaffe, gratis Wi-Fi och platt-tv. En familjesvit har våningssängar.

 

Bridgend Hotel, PA44 7PB, Bridgend Isle of Islay

Glenegedale House

Beläget mitt emellan Bowmore och Port Ellen, ligger Glenegedale House med hisnande utsikt över Mull of Oa och ut mot Atlanten. Glenegedale House har fyra individuellt designade sovrum med eget badrum. Överdådiga mjuka möbler, dånande brasor och vackra antikviteter framkallar en känsla av lyx och överseende i alla gästutrymmen – inklusive morgonrummet och loungen.

Port Ellen, PA42 7AS, Argyll Isle of Islay

Islay Cottages

Islay Cottages drivs av David och Caroline Thompson och är en samling av underbara familjeägda boenden med självhushåll som ligger på Isle of Islay. Stugorna har en passion för hebridisk kultur och har renoverats för att gästerna ska kunna uppleva den verkliga charmen i det skotska höglandet och öarnas skönhet.

Ardnave House Gruinart, PA44 7PP, Islay

Islay House

Elegant hotell som ligger i en byggnad från 1700-talet. Eleganta rum, vissa med himmelssäng eller schäslong, platt-tv, kassaskåp och Wi-Fi. Vissa rum har fristående badkar. Det finns en restaurang och en mysig whiskybar med träpaneler.

Islay House, PA44 7PA, Bridgend

Lochindaal Hotel

Lochindaal Hotel i Port Charlotte är ett av Islays mest traditionella hotell. Det är en familjeägd anläggning som har varit i MacLellan-familjen i över 100 år. Iain och Katie och deras 5 barn är den senaste generationen av MacLellaner som har förmånen att driva denna vackra gamla pub.

Main Street, PA48 7TX, Argyll Isle of Islay

Lochside Hotel

Detta familjeägda hotell har 12 nyrenoverade rum. Läget centralt i Bowmore med utsikt över Loch Indaal, gör övernattningar mycket trevliga. Hotellet har både bar och restaurant.

20 Shore Street, QP47 7LB, Bowmore, Isle of Islay

Luxury On Islay

Wee/Big House at Leodamais ligger med utsikt över den fantastiska Leodamais-stranden i Port Ellen, Islay, och är två lyxiga självhushållsfastigheter på den fantastiska Isle of Islay, Skottland.


79 Frederick Crescent, PA42 7BG, Islay

No 1 Charlotte Street

No1 Charlotte Street ligger i staden Port Ellen på södra delen av ön. Byggnaden har utsikt över Kilnaughton-bukten och har en privat trädgård med tillgång till stranden. Huset är i viktoriansk arkitektur och har behållit många av de ursprungliga detaljerna genomgående. Rummen ligger på första och andra våningen medan barerna och frukostrummet ligger på bottenvåningen.

Port Ellen, PA42 7DF, Isle of Islay

Port Askaig Hotel

Port Askaig Hotel är ett pittoresk, familjeägt Highland Inn på stranden av Sound of Islay, med utsikt över piren där dagliga bilfärjor ligger vid ankomsten från det skotska fastlandet. På grund av sin närhet till färjan erbjuder hotellet enkel tillgång till Jura, Colonsay och fastlandet. Hotellet har varit i familjens ägo i över 50 år.

 

PA46 7RD, Port Askaig, Isle of Islay

Port Charlotte Hotel

Hotellet rekommenderas i Michelin & Good Food Guides och har högt betyg i Best of Scotland Guide. Lounge och bar har öppen spis där gästerna kan koppla av med gemytligt sällskap. Lokala musiker spelar regelbundet. På hotellet finns en utmärkt konstsamling – med en distinkt lutning till ”The Glasgow School”. Med endast 10 rum ger den lilla juvelen bland hotell i Islay individuell uppmärksamhet för dess gästers unika behov.

Port Charlotte, PA48 7TU, Isle of Islay

Stonefield Bed and Breakfast

Stonefield Bed and Breakfast är beläget i centrum av ön, två miles från byn Bridgend. Det ligger på en hög plats och har utsikt över Loch Indaal från Bowmore till Port Charlotte och utåt till den irländska kusten. Stonefield Bed and Breakfast har fem bekväma och lyxiga rum med eget badrum.

Bridgend, PA44 7PX, Islay

The Bruce Bed and Breakfast

The Bruce erbjuder nyrenoverat boende med enastående havsutsikt över hamnen och Lochindaal. Bara några minuters promenad till Main Street där du hittar många lokala butiker och bekvämligheter inklusive Bowmore Distillery, MacTaggart Leisure Centre och den berömda Round Church. Islays åtta andra destillerier kan lätt nås med buss eller taxi, av vilka många erbjuder turer och guider, bokning av destilleri kan ordnas på begäran.

21 Shore Street, PA43 7LB, Bowmore

The Harbour Inn

Nere vid piren i Bowmore finner man The Harbour Inn. Hotellet har 7 rum men erbjuder även stugor i omkringliggande byggnader. I receptionen möts man av en sprakande brasa och stämningen i hela hotellet är mycket avslappnande. Hotellet har både restaurang och bar.

The Square Isley of Islay, PA43 7JR, Bowmore, Isle of Islay

The Island Bear Bed and Breakfast

Beläget på Shore Street i hjärtat av Bowmore, med självaste Bowmore beläget i hjärtat av Islay.

Shore Street, PA43 7LB, Bowmore, Isle of Islay

The Islay Hotel

Hotellet byggdes år 1888, men revs i början av 2000-talet. Eftar att man byggt upp allt från grunden, öppnades det igen år 2011. Det innebär att rum, restaurang och whiskybar är moderna men i en stil som passar miljön. Hotellet erbjuder både dubbelrum och familjerum. Man kan även välja vilken nivå av standard man vill ha på rummet. Hotellet ligger i Port Ellens hamn, så det är gångavstånd från färjan.

Charlotte Street, PA42 7DF, Port Ellen, Isle of Islay

The Lodge Islay

The Lodge är en historisk fiskarstuga med anor från tidigt 1800-tal, nyligen renoverad med alla bekvämligheter. Beläget i havsnära miljö med utsikt över den vackra gyllene sandstranden i den skyddade viken Port Ellen. Bed and Breakfast med tre sovrum med eget badrum.

83 Frederick Cresent, PA42 7BG, Port Ellen

The Machrie Hotel and Golf Links

The Machrie är Islays senaste hotell. The Machrie öppnade sommaren 2018 och har genomgått en omfattande renovering. Oavsett om det är på bottenvåningen eller första våningen har alla rum fri utsikt över öns torvmossa, Mull of Oa, eller det gröna på vår golfbana med Atlanten bortom. Nya stugor har lagts till i kanten av länkarna och erbjuder mer privat boende bara ett stenkast från huvudbyggnaden.

Port Ellen, PA42 7AN, Argyll Isle of Islay

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 20 år för att besöka den.

Jag är under 20 år.