Bowmore unveils mythical whisky series

20 oktober, 2021

Islay Scotch whisky Bowmore har samarbetat med en grafisk artist vid namn Frank Quitely för att sparka i gång Bowmore’s nya whiskyserie. I första omgången utges en 23- och en 32-årig single malt i en unik samlingsbox.

Den nya serien, Bowmore No Corners to Hide, är en begränsad upplaga som har tagit inspiration från en uråldrig Islay myt. Frank Quitely, som har illustrerat för både Marvel och DC comics, har arbetat med Bowmore’s master blender Ron Welsh för att tappa de två första skräddarsydda whiskyflaskorna i sortimentet.

Bowmore destilleri har funnits på Islay i 240 år. Den uråldriga myten – som inspirerande whiskyn – berättar om en kyrka utan hörn, byggd av befolkning på ön under 1967, eftersom man trodde att runda väggar skulle hålla djävulen borta. Dock när djävulen visade sig på väggen i kyrkan ändå så jagade befolkning av Islay bort djävulen till Bowmore destilleri. Därefter förmodade man att djävulen gömde sig i ett whisky fat.

Kollektionen har skapats för att hylla Islay och arvet från öns befolkning.

 

23-åringen mognades i en ex-Bourbon American Hogsheads, följt av två år tillbringad i Essencia barriques. Den färdiga drycken presenterar blommiga och kryddiga toner för näsan, tillsammans med doften av söta ärtor. Smakpaletten innehåller söta saker av gyllene sirap, akaciahonung och marsipan, medan eftersmaken är beskriven som krämig dock något salt. 

32-åringen är lagrad och mognats under en liknande tillverkningsprocess, men spenderade 30 långa år i en ex-Bourbon American Hogsheads, därefter följt av två år i Essencia barriques. Näsan fylls av aromer av apelsinskal, Manuka honung och salt karamell. I munnen får drycken smaker av lakrits och färsk tobak, följd av en subtil rökfinish.

Läs och lär dig mer om processen bakom kollektionen på BOWMORE.COM.

 

Shares

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 20 år för att besöka den.

Jag är under 20 år.