Lagavulin – 26 YO Special Release 2021

17 november, 2021

Nytt släpp från Lagavulin!

Destilleriet släpper nu 26 Year Old Special Release 2021 – The Lion’s Jewel.

(näsa) På den mjuka näsan av en fin vävd vinträaktig arom av stor komplexitet tar tid att ge sina individuella hemligheter. Lätta, fräscha och vinösa toppnoter blandas med linoljan från en konstnärsateljé och försvinner sedan till en varm antydan av solblekt polerad mahogny, uppbackad av torr ätbar tång, med sötare inslag av bakat fikon och smörkola. Längre in, blir aromerna skarpare, oljiga och doftande rökiga; som att fiska, med bakgrundsaromer av tjärartad rep och båtmotor. Om lite vatten tillsätts minskar deras intensitet, medan en ton av rent linne överlever bäst.

(gom) I den lätta, ultrasläta och oljiga konsistensen glimmar en sötma kort, snart färgad av salt och peppar, det hela blir mer smakfullt och rökigare hela tiden. Här är all den dyrbara söt-rökiga stilen från Lagavulin, i en glödande, välrundad form. En droppe vatten behövs inte, men verkar ändå förhöja smakernas harmoni.

(eftersmak) Lång, sött varnande och svagt rökig, som med rykande boklöv, lämnar en eftersmak av kantarellsvamp. En droppe vatten introducerar lite peppar, sedan gör sig rökigheten åter i den torkande eftersmaken.

Se till att hålla utkik den 25 november då flaskan släpps på Systembolaget.

 

Namn

Destilleri

Tillverkad i

Smak

Storlek

Alkoholhalt

Säljstart

26 Year Old Special Release (The Lion’s Jewel)

Lagavulin

Storbritannien, Skottland, Islay

Fikon, smörkola, salt & peppar, mahogny, tång

700ml / 70cl

44,2%

25/11-2021

Shares

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 20 år för att besöka den.

Jag är under 20 år.