Varför har priserna på whisky ökat så mycket den senaste tiden? Här kommer några svar!

28 september, 2022

IslayWhisky har den senaste tiden fått hel del frågor kring de kraftigt ökade priserna på whiskyn ifrån Islay. Vi tog kontakt med Mikael Lundén på Diageo som äger varumärkena Caol Ila och Lagavulin för att få några svar på frågorna.

”Vi får också en del kommentarer på Lagavulin 16yo´s prissättning på SB,” berättar Mikael Lundén. ”Pandemin har skapat en hel del omställning i alla led och rubbat det tidigare så väl inoljade maskineriet. Mer eller mindre samtliga underleverantörer såsom glas, papper, korkar, emballage m.m. har efter pandemin, svårt att komma ifatt.

Detta innebär stora ledtider och förseningar. Dessutom ser vi en världsbild som verkligen inte gynnar en snabb återkomst till ”det normala”. Samtliga faktorer bidrar till att vi, liksom en del andra, måste höja våra priser till SB,” fortsätter Mikael Lundén.

Vad vi förstått så har transporterna blivit mycket dyrare, stämmer det? I sådana fall varför?

”Ja, det stämmer mkt beroende på ökande bränslekostnader, brist på containers m.m. Lagavulin är ett av våra Key-brands och vi önskar inget hellre än att få behålla samtliga lojala konsumenter av denna högt rankade vätska,” avslutar Mikael Lundén med.

Shares

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 20 år för att besöka den.

Jag är under 20 år.