Lagavulin 1997 The Distillers Edition 2013

Bourbonfat & slutlagring i Pedro Ximénez Sherryfat

Diaego har under flera år gett ut en samling flaskor som kallas Distillers Edition. De kommer från Lagavulin, Caol Ila, Cragganmore, Talisker, Clynelish, Oban, Dalwhinnie, Glenkinchie och Royal Lochnagar. Lagavulins version lagras först 16 år på bourbonfat för att sedan flyttas till ett fat som behandlas med Pedro Ximénez Sherry. Whiskyn ligger sedan på dessa fat i 3-6 månader. Fatens individualitet och lagringstiden är orsaken till att de olika utgåvorna skiljer sig åt från år till år.

  • Smaknoter: rökighet och russin.
Pedro Ximénez (PX) är en vit spansk druva som används det för att producera en intensivt söt, mörk sherry. Smak av fikon, choklad, torkad pomerans, mörk sirap, russin och nötter.

37/55 Rökighet
87.8/100 Betyg

  • PPM: 37
  • Alkoholprocent: 43
  • Buteljeringsår: 2013
  • NAS: Ja
  • Core Range: Ja

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 20 år för att besöka den.

Jag är under 20 år.